Pășește în ambianță ... ecofotografică!

Ecofotografia este prietenul tău pe cãrãri anevoioase, este ghidul tău în locuri neumblate! Lasă-te purtat ... și vei fi în locuri unde numai pasiunea te îndeamnã sã ajungi, în locuri unde bucuria te lasã sã dãrui!

10 secunde expunere ... în vâltorile Lisei

Într-o margine de timp, departe de toate ce le afli oarecum la îndemâna faptelor zilnice, un alt univers - desfãcut în mii de constelatii - stã sã se iveascã. 

Frãmântãrile sunt mute si putini sunt cei ce se încumeta a lua acest drum. De vei face pasul ... o nemaiîntâlnitã splendoare te va însoti în cãlãtoria ta!
Sori nescrisi apar si dispar în fractiuni de secundã, nori învolburati te cuceresc când si când - care de niciunde! Un întreg sistem ce permanent se face si desface, un amalgam la care descoperi noi sensuri cu fiece clipire.
 1. Cu proaspete dantele ...
  Cu proaspete dantele ...
 2. Spre taina nemărginirilor
  Spre taina nemărginirilor
 3. La îngeri ... în Alpha Centauri
  La îngeri ... în Alpha Centauri

Cronicele veșniciei

Urc pe potecã frãmântându-mi gândurile, silabã cu silabã, în cadenta pașilor din ce în ce mai obositi.  Am nevoie sã-mi aud ecoul pasilor lovindu-se de linistea din jur! Lasã-mã sã mã întorc în mine si sã mã bucur de fiecare clipã!
Gândurile mele au sã pluteascã ca un abur printre cetini - îmbrãcând ceva din verdele lor etern. Au sã se rostogoleascã pe tãpșanul înflorit - culegând ceva din roșul parfum al smirdarului abia înflorit. Au sã se amestece cu praful de cremene din grohotisul ce curge nestãvilit din înaltul ce creste împrejur.

Drumul va fi fabulos, cãci toate ce le vom afla împrejur, vor fi bucurie! Si visurile, si dorintele, si chiar si deznãdejdile.
Întinsi pe iarbã, cu privirea pierdutã în dansul de umbre si lumini al norilor, vom deznoda povesti uitând de timp, de noi însine si de lumea-ntreagã. Iar mai apoi, când negrul si rosul se vor alunga la limita zãrii si mici luminite vor scântei în depãrtare, vom lãsa umbrele sã ne învãluie si vom rãscoli în propriile urme, cãutând armoniile zilei ce tocmai a trecut. 
 1. Zvâcnirea Pământului ...
  Zvâcnirea Pământului ...
 2. Străjer ... În Templul Veșniciei
  Străjer ... În Templul Veșniciei
 3. Sfinx Magnum
  Sfinx Magnum

Vreme de alb

​​Pãsim într-un tãrâm fãrã de urme, ferind ca a noastrã cãlcãturã sã nu striveascã cumva echilibrul si linistea acestui decor ca de basm. Creste albe se adunã, se întrepãtrund si apoi se despart ca într-un joc nebunesc, iar, când si când, câte un pisc mai înalt se înaltã semet peste tot acest labirint de jnepeni si bolovani aruncati aiurea.
Între douã rãsuflari si-o opintire, privirea-mi fuge de colo-colo, cãutând repere în albul ce estompeazã mai orice formã. Stâncile îsi pierd rând pe rând profilurile. Cer si pãmant, brazi si poieni ... tot una-i! O palã de vânt, alt val de ceatã si miile de ace de gheatã ce aleargã peste tot în jurul meu, pe întinsul zãpezii nesfârsite. 
 1. Pax de deux ...
  Pax de deux ...
 2. (A)vântul călătorului pierdut
  (A)vântul călătorului pierdut
 3. Iarba vorbitoarei
  Iarba vorbitoarei
 4. (Ca)stele I
  (Ca)stele I
 5. Închinăciune
  Închinăciune
 6. Popas în Calea Lactee
  Popas în Calea Lactee

Fără șevalet ... prin poienile Lisei

E distanţã mare de la artiştii Şcolii de la Barbizon ş-ale lor şevalete răspândite peste tot prin Pădurea Fontainebleau şi artiştii zilelor noastre. Mijloacele omului modern, tehnologiile tot mai aproape de viaţa de zi cu zi, au schimbat din temelii nu numai modul de exprimare al artiştilor, dar tind să schimbe radical şi percepţiile noastre, ale privitorilor.
Căutările mele au început prin poienile de la poalele Făgăraşului. Într-o frumoasă zi de mai, înarmat cu zoom-ul, cu (D)SRL-eul agăţat de gât şi cu gândul la computerul d'acasă, m-am înscris şi eu în acest curent, încercând să răstorn digital elementele din jurul meu. 
 1. Reverență la o frunză
  Reverență la o frunză
 2. Vis cu zorele
  Vis cu zorele
 3. Trei dorințe din curtea cu anemone
  Trei dorințe din curtea cu anemone

Popas în tărâmul apelor
(sau "Cum să-ţi astâmperi setea de infinit")

Când poposeşti la marginea unei întinderi de ape, privirea îţi zburdă nestingherită, căutând repere în infintul ce se desfăşoară în faţa ta. O imensitate contopită undeva departe cu albastrul incert al cerului.

Contemplare, reverie … și o sumedenie de gânduri tainice ce se revarsă nerostite din toate ungherele minţii. Simți în tot corpul furnicături stranii și, într-un moment de dureroasă renunțare, îți cauți odihna pe un bolovan din apropiere. Pe dată însă, întregul tumult se transformă într-o liniște apăsătoare.
Așteptarea nu durează mult și, nu după mult timp, întreaga zare se umple de culori ce prind rând pe rând contururi. Imense holograme ce se apropie de tine într-un dans hipnotic. Mijești ochii încercând să descifrezi în combinația de lumini și culori ceva forme cunoscute sau misterul vreunui mesaj divin. Secundele îți par ore și simți cum te afunzi încet, cu mișcări cvasistatice, în amalgamul ce umbrește orizontul.

Un zâmbet îți înflorește în colțul gurii și lași melancolia să te inunde încet. Ai sorbit din cupa de otravă și începi să simți pe buze gustul infinitului…

 1. Paşi întorşi din infinit
  Paşi întorşi din infinit
 2. Pastel pustiu
  Pastel pustiu
 3. Cărări afundate
  Cărări afundate
 4. Ademenit de stranii creaturi
  Ademenit de stranii creaturi
 5. Străjer în Împărăţia apelor
  Străjer în Împărăţia apelor
 6. Cum să-ţi astâmperi ... setea de infinit
  Cum să-ţi astâmperi ... setea de infinit

© 2018